Yritysvideo

Yritysvideolla voit kertoa yrityksestäsi olennaiset asiat tiiviissä paketissa, joka jää saman tien ihmisten mieliin. 

Yritysvideoista on tullut olennainen osa yrityksen viestintää ja markkinointia. Ne ovat tehokas työkalu asiakkaiden, potentiaalisten sijoittajien, tulevaisuuden työntekijöiden ja muiden sidosryhmien tavoittamiseen. Hyvin tehdyn videon avulla voit mainostaa yrityksesi brändiä ja tehdä yrityksestäsi houkuttelevamman suurelle yleisölle.

Videoiden tekeminen ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista kuin älypuhelimella kuvaaminen. Hyvän videon toteutus vaatii taitoa ja asiantuntemusta, jotta se erottuu laajasta videotarjonnasta. Video on kuvattava tarkoituksenmukaisessa ympäristössä, hyvässä valaistuksessa ja oikealla äänenlaadulla.

Yritysvideo

Yritysvideo voi olla perinteinen tai hyvinkin persoonallinen

Perinteinen yritysvideo on hyvä tapa esitellä yritys uudelle yleisölle. Videota voidaan käyttää paitsi asiakkaille suunnnattuna niin myös esimerkiksi työnantajamielikuvaa kohottomassa, rekrytoinnin apuvälineenä. Kun yrityksesi täyttää pyöreitä vuosia, uudistaa ilmettään tai haluatte muuten vain tuoda toimintaanne esille, yritysvideo on siihen nykyaikainen ja tehokas keino.

Yritysvideosta on tulossa olennainen osa minkä tahansa yrityksen viestintästrategiaa. Yritysvideoiden avulla voit jakaa tarinasi, mainostaa tuotteitasi ja palveluitasi, esitellä työntekijöitäsi ja paljon muuta.

Yritysvideon tekemiseen on paljon erilaisia vaihtoehtoja: Video voi kertoa perinteisellä tavalla yrityksen historiasta ja toiminnasta tai se voi olla vaikkapa yrittäjätarina, joka syntyy yrityksen perustajaa haastattelemalla. Videon voi toteuttaa pitkästi tai hyvinkin lyhyesti, riippuen käyttötarkoituksesta. Joskus video voi vaatia käsikirjoitusta ja ohjausta, jotka molemmat hoituvat meidän kauttamme.

Moderni yritysvideo tai kokonainen dokumenttielokuva yrityksestänne

Yritysvideon voi tehdä myös modernilla twistillä tai jopa hullutteluun lähtien. Millainen musikaali tai draama yritysvideosta tulisi? Meiltä onnistuu mielikuvituksellisempienkin ideoiden toteuttaminen ja tykkäämme tarttua haasteisiin!

Dokumenttielokuva tai minidokumenttisarja ovat myös tehokas tapa esitellä yritystä ja sen tarinaa. Ne tarjoavat laajemman kuvan yrityksestä ja antavat syvempää ymmärrystä sen toiminnasta ja arvoista. Nämä videomuodot sopivat erityisen hyvin yritysjuhliin tai yritystapahtumiin, joissa yritystä esitellään yhteistyökumppaneille, asiakkaille tai henkilöstölle.

Mitä sinun pitää tehdä yritysvideoprojektissa?

Vähintäänkin maksaa laskut, muuten ei välttämättä kovinkaan paljoa enempää – varsinkaan jos et itse esiinny videoilla.

Suunnittelupalaverissa pyrimme kysymään riittävän määrän hölmöjä kysymyksiä, mutta jos se ei riitä, niin kysymme matkan varrella lisää. Tarinoiden kertominen nimittäin vaatii sopivia kysymyksiä oikeille ihmisille. Joskus parhaat tarinat tulevat asiakkailta. Onko yritysvideossa pakko olla yrityksen omaa väkeä mukana ollenkaan, entä jos annetaan ääni asiakkaille?

Asiakastarinoita tai asiakkaiden ääniä voidaan käyttää esittelemään yritystä ja sen palveluja tai tuotteita. Tämä voi olla erityisen tehokas tapa viestiä yrityksestä ja sen arvoista, ja se voi luoda erityistä luottamusta yritykseen ja sen toimintaan.

Yksi mielenkiintoinen lähtökohta yritysvideolle on yrityksen perustajien haastattelu. Heidän kertomuksensa yrityksen syntyhistoriasta ovat elävä dokumentti nykyisille ja tuleville työntekijöille, sekä tietenkin kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille.

Oikeat julkaisukanavat yritysvideolle

Suosituimpia alustoja yritysvideoiden julkaisuun ovat:

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter
  • TikTok
  • YouTube
  • Vimeo 

Paras paikka videon julkaisemiseen on alusta, jolla yleisösi todennäköisimmin on. Videoille kannattaa varautua hankkimaan maksettavaa näkyvyyttä valituilla alustoilla.

Eri alustoille tarvitaan videoita erilaisissa muodoissa, onneksi nämä asiat voit jättää ammattilaisten huoliksi. Käymme yhdessä läpi mitkä ovat yrityksen tärkeät kanavat ja tämä ohjaa koko tuotantoprosessia. Yritysvideo voidaan esimerkiksi julkaista yrityksesi verkkosivuilla tai sosiaalisen median kanavissa. Näihin kaikkiin tarvitaan hieman erilaisia videomuotoja.

Maija on Second Chancen perustaja ja omistaja. Hänen kynästään syntyy kaikki Second Chancen ihanat tuotteet sekä kauniit kuosit. Hän vastaa lisäksi tuotannon organisoimisesta, tuotteiden myynnistä ja markkinoinnista. Maija on siis Second Chancen sielu ja tarttuu tarvittaessa työhön kuin työhön.

Asiakastöitämme / Yritysvideoita