Etusivu >

Valokuvaaja ja videokuvaaja Mikko Joona

Haluan auttaa asiakasta tuomaan yrityksen tarinan ja tuotteet esiin. En ainoastaan kuvaa kohteitani, vaan luon kuvauksissa tilan, jossa kuvattavan on helppo olla. Asiakkaani ovat arvostaneet joustavuuttani, ammattimaisuuttani ja omista laatuvaatimuksistani kiinni pitämistä.

Matka valokuvaajaksi ja videokuvaajaksi

Sain hankittua yläasteikäisenä ensimmäisen järjestelmäkamerani vuonna 2000 tekemällä kotisivut eräälle yritykselle. Melko pian löysin itseni kuvaamasta bändien keikkoja ja tekemästä mm. keikkaraportteja musiikkilehti Rumballe. Valitsin opiskelualakseni graafisen alan ja tekemällä työtä esimerkiksi lehtimainosten parissa ja kuvauskeikkoja Aamulehdelle sain arvokasta kokemusta kuvien loppukäyttäjien näkökulmasta.

Yrittäjäksi

Vuodesta 2004 lähtien olen tehnyt alan töitä täysipäiväisesti, aluksi osakkaana parissa eri yhtiössä ja keväästä 2013 nykyisessä täysin omassa yrityksessäni. Halusin perustaa oman yrityksen ja vastata lopputuloksesta suoraan asiakkaalle. Vähitellen työni on keskittynyt yritysten valo- ja videokuvauksiin.

Erilaiset kuvausympäristöt Suomessa sekä ulkomailla ovat tulleet minulle tutuiksi, ja sen myötä on kehittynyt myös pelisilmää siihen, miten kuvaukset saadaan haastavissakin oloissa toteutettua asiakkaan kanssa asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Olen tehnyt kuvauksia maalla, maan alla, merellä ja ilmassa – mutta veden alla ei vielä ole tullut käytyä.

Haastavat toimintaympäristöt opettavat

Tämän yli kahdenkymmenen vuoden aikana olen kuvannut melkein kaikkea mahdollista. Edelleen suhtaudun uusiin haasteisiin mielenkiinnolla ja tartun niihin mielelläni – tästä esimerkkinä pari videokuvausmatkaa Tunisiaan ja Saharan aavikolle. Valokuvaus ja liikkuva kuva kiinnostavat minua myös vapaa-ajalla, ja olen järjestänyt useita henkilökohtaisia yksityisnäyttelyitä ja -projekteja. Näyttelyihin pääset tutustumaan Taide-osiosta.

Yhteistyöverkostojen avulla tarpeen mukaista palvelua

Yhteistyöverkosto on kasvanut vuosien myötä ja toteutankin usein projekteja ohjaaja-käsikirjoittaja Lasse Verkon kanssa yhdessä. Olen myös Fimage ry:n jäsen. Verkostostani löytyy kuvaajia, valaisijoita, äänittäjiä, näyttelijöitä, avustajia ja uusia yhteistyösuhteita luodaan koko ajan lisää.

 

Kuvausterveisin,

Mikko